Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

HRONIKA

Hronika

   

 

Đorđe Vukadinović o budućim izborima i tenzijama u SRS

Izbori da, ali na kojim nivoima (18. oktobar 2006. Izvor: B92)


Prema oceni analitičara Đorđa Vukadinovića, protivljenje predsedničkim izborima - odmah, zapravo proističe iz nedostatka kvalitetnih kandidata : "Boris Tadić bi u ovom trenutku dobio svakog i Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunicu u duelu u drugom krugu, jedan na jedan, i to znaju i radikali. Vladajuća koalicija takođe ima problem. Oni su i svoj najveći poraz u ovom mandatu pretrpeli zbog lošeg izbora predsedničkog kandidata. Sada sigurno ne bi imali zajedničkog, bar ne čitava Vlada, ali sva imena koja se tu spominju, izuzev Vojislava Koštunice - koji verovatno ne bi bio taj kandidat, ili bar ako ne mora ne bi bio – ne mogu da izađu na crtu Borisu Tadiću."

"Tenzije i pukotine u SRS-u" ( 18. oktobar 2006. Izvor: Beta)

Novi Sad -- Politički analitičar Đorđe Vukadinović kaže da su u Srpskoj radikalnoj stranci vidljive pukotine i tenzije.

"To što gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković na nedavnom kongresu Srpske radikalne stranke nije ponovo izabrana za potpredsednika SRS otkriva skrivene tenzije i pukotine u toj stranci", ocenio je Vukadinović.

" Maja Gojković je na visokoj funkciji i ličnost oko koje se, s razlogom ili bez njega, prelamalo pitanje spremnosti i mogućnosti radikala na postepenu evoluciju u pravcu konzervativne stranke, koliko-toliko prihvatljive za zapadne političke krugove ", rekao je Vukadinović za novosadski Dnevnik.

" To što ona nije ponovo postala potpredsednica stranke biće shvaćeno kao odustajanje SRS-a od evolucije i ambicije da se u dogledno vreme domogne poluga vlasti. Smenjivanje Maje Gojković objektivno će smanjiti i neveliki koalicioni potencijal radikala ", navodi Vukadinović.

 

 

 
 
Copyright by NSPM