Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
   
 

KOMENTARI

Pristigli komentari

   

Komentar teksta Gorana Nikolica: Kako je eksplodiralo albansko stanovnistvo na Kosovu i Metohiji nakon Drugog svetskog rata (14.7.06)

Patrijarhat je nacin zivota u kome muskarac drzi zenu pod strogom kontrolom. Ophodi se prema njoj gotovo kao prema predmetu ili zivotinji. Posledica takvog odnosa mudju polovima je visok natalitet i veoma niska prosecna bioloska starost nacije. (WWW.ATLASREPORTER.PL.)

Odbacivanje patrijarhata kao nacina zivota tj. izjednacavanje polova dovodi do dezorijentacije muskarca i samosvesti zene. Posledica savremenog nacina zivota: negativan prirodni prirastaj tj. visoka prosecna starost stanovnistva. Da nije socijalna beda kriva za belu kugu govori podatak da i bogate nacije imaju problem sa time. Vojvodina je bila i ostala najbogatiji deo Srbije. U Vojvodini je natalitet najgori. Ravnopravnost polova je teznja covecanstva ali ljudska priroda je sasvim druga stvar. Ali zenska sloboda se na zapadu veoma visoko kotira. Ona obrce pare. Gledajte reklame. Od 10 reklama 9 su zenske reklame.

U Indiji zivi oko 500 miliona zena kojima je na umu samo da se udaju i radjaju i totalno su neupotrebljive za zapadnjacku industriju dok je kod nas i na zapadu zena okrenuta samoj sebi tako da par miliona srpkinja potrosi vise deviza za pomade, uloske, sampone i odecu nego 500 miliona Indijki. Pre par godina zapad je hteo da organizuje izbor za mis sveta u Indiji u Bombaju ali su bili najureni i premestili su izbor u drugu zemlju. Takodje i u Nigeriji. U nemirima je bilo mrtvo 100 nigerijaca. To je pokusaj zapada da emancipuje Indijke i Nigerijke. To nisu zaostale vec inteligentne nacije. Razmisljaju o sebi i svojoj buducnosti. WWW.ATLASREPORTER.PL Na Kosovu se dodiruju dve civilizacije. Patrijahalna i savremena. Patrijahalna odnosi pobedu nad savremenom. To se amerima ne dopada. Izvrcu teze. Srbi ili neki Srbi su nacinili teske zlocine nad neduznim albanskim stanovnistvom (KOJE JE SAMO HTELO DA SE OTCEPI) tako da je TO RAZLOG ZA NEZAVISNOST. Kad to prodje onda sistem vrednosti koji forsira zapad ostaje nenacet i fantastican i spreman za export.

Dalibor Lazarevic

 

 
 
Copyright by NSPM