Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KULTURNA POLITIKA

Pristigli komentari na tekst Olivera Subotića "Forumom protiv istine"

   

 

Postovani gosp. Suboticu,

Sve pohvale za tekst "Forumom protiv istine" – naceli ste jednu vaznu i vrucu temu o kojoj intelektualci Srbije cute, a koja zahteva siroku i JAVNU raspravu u cilju pravovremenog otpora tranziciji Srbije u "moderno" orvelovsko drustvo.

Moram da priznam da odavno nisam procitao ovako kristalno jasnu analizu manipulisanja (dez)informacijama na srpskim elektronskim medijima, pa uz pohvale koje kao ekspert zasluzujete mislim da imate i zadatak da pokrecete debate i trazite nacine kako da se drustvo uspesno suprotstavi informacionom totalitarizmu.

Ideja otpora koju ste izlozili (alternativni forum sa preslikanom temom) je veoma zanimljiva i ja se usudjujem da predlozim redakciji NSPM da je ozbiljno razmotri i za pocetak nacne na svom nejakom sajtu. Gotovo sam siguran da ce ideja brzo biti prihvacena i razmnozena kao i sve dobre ideje koje cirkulisu na internetu.

O sajtu B92 ne treba trositi reci i prostor; uostalom, B92 nam i uvodi "Velikog brata" kao veliko dostignuce neoliberalnih ideja koje nekriticki zastupaju, pa cenzura, manipulacije dezinformacijama, izmisljanje "komentara", oblikovanje javnog mnenja forumima i blogovima, sve to i ne treba da nas cudi. Lek za to je jednostavan – PROSTOR ZA SLOBODAN NECENZURISAN ODGOVOR. Njihov sajt je tehnicki najbolji i verovatno je iz finansijskih razloga tesko napraviti bolji, ali je sigurno moguce osmisliti i drustvu ponuditi SADRZAJNO bolji i OTVORENIJI sajt, bez cenzure i sa normalnom dozom tolerancije.

Kao sto rekoh, na njih ne treba trositi reci. Vise brinu svi drugi mediji koji su zarazeni virusom B92 – napravite nekoliko testova i uvericete se sami, cenzura, dezinformacije i manipulisanje su sada normalni "uredjivacki" postupak na svim elektronskim medijima Srbije. Strasno je koliko su se svi uziveli u ulogu "moderatora", kako obozavaju makaze i koliko je to na neki cudan, poltronsko-podilazeci nacin prihvaceno i od samih "ucesnika", koji dozvoljavaju da budu cenzurisani i manipulisani jer misle da je to normalno. Kao ekspertu, naravno ako Vas to interesuje, spreman sam da Vam posaljem odgovor urednika "....OnLine" u kom mi je, nazalost, "objasnjeno" da UREDNICI nemaju ama bas nista sa cenzurisanjem od strane njihovih moderatora (ovo Vam nudim kao skandalozan nacin razmisljanja nekoga ko "uredjuje" elektronsko izdanje jednog cenjenog dnevnog lista). Redakciji NSPM jos jednom zahvaljujem na predivnim tekstovima najviseg nivoa, kao i na otvorenosti za sva misljenja (nazalost, radi se o izuzetku koji potvrdjuje tuzno pravilo za medije Srbije).

Sa postovanjem,

Mirko Kraguljac Brazil

 

Kulturna politika Oliver Subotić Forumom protiv istine

Ja sam banovan takodje do 2017, bez objasnjenja, drago mi je sto su me banovali jer nisam za onaj njihov forum

Miodrag Živković

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM