Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Srbija i Crna Gora - rekacije

   

 

Reakcija Miodrag Bulatovića na tekst Želidraga Nikčevića

Poslednje pismo koje je napisao Zelidrag Nikcevic, odise mrznjom prema stranci ciji je portparol dugo vremana bio, i to u vrijeme Novaka Kilibarde.
Skandalozna je ideja koju Nikcevic pokusava posijati medju Srbima, i treba je kao takvu odbaciti iz vise razloga od kojih izdvajam:
1. Podjela istog naroda na Srbe i Crnogorce je opasna. Nije li takvo razmisljanje dovelo do toga da se danas i Muslimani srpske nacionalnosti uopste ne osjecaju Srbima? Isto je i sa dijelom pokatolicenih Srba koji se osjecaju Hrvatima.
To sto se Crna Gora odvojila od Srbije ne znaci da ona nije maticna drzava Srpskog naroda isto kao i Srbija. Ne treba zaboraviti da je Crna Gora kao drzava nastala kao ,, Kosovski zbjeg,, koji je sacuvao, iskru nacionalne svijesti dok je ostatak nacije bio u ropstvu. Cinjenica da u Crnoj Gori vladaju oni koji pokusavaju da se obracunaju sa samima sobom ne govori o citavom narodu vec o politickoj eliti koja vlada.
2. Stranka kojoj danas Nikcevic pripada, svoju vezu sa Srbijom definitivno gradi na zelji da se nakaci na budzet gradjana Srbije. Uzasno je to sto je ta koalicija tzv.Srpska lista ista ona politicka struktura koja je bila do kraja uz Milosevicev rezim, nazivajuci danasnju demokratsku vlast placenicima mrskog zapada, kao sto je zapanjujuce da jednu klasicnu neonacisticku pricu u Crnoj Gori, podrzavaju i ugledni profesori iz Beograda Danijel Cvjeticanin, i Ljubomir Madzar.
Uostalom, dok je Nikcevic stitio srpske nacionalne interese prostori na kojima su zivjeli Srbi na prostoru bivse SFRJ,i Kosova ostali su bez Srba.
A sto se Kosova tice, taj najveci problem Srbiji je napravila upravo vlast u kojoj je i Nikcevic bio, sve ljubeci ruku Mirjani Markovic, tako da se danasnja Srbija nosi sa naslijedjenim problemom koji joj je ostavila politika Zelidraga Nikcevica.
Za te svoje zasluge nagradjen je stanom u Beogradu.
I na kraju jedna molba g. Nikcevicu, od srbina iz Podgorice, nemoj me vise braniti molim te!

 
 
Copyright by NSPM