Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

DEBATA

Srbija i Crna Gora

 

 

Dušan Opačić

Učestali napadi na Srpsku listu

Očigledan strah režima u Crnoj Gori oličenom u DPS & CO, od strane Srpske liste je logičan i apsolutno razumljiv. Vlast se uvek plaši svoje opozicije, i pokušava na sve načine da je marginalizuje, i što više obezvredi njeno delovanje služeći se svim sredstvima uglavnom ne dozvoljenim, i samim tim prevaziđe teze čak i prljavog Makijavelija.

Vlast kao pojam je vrlo komplikovana i duboka tema, i posmatra se iz različitih uglova. O njoj su pisali, govorili čak i pevali mnogi, većinom mnogo učeniji i umniji ljudi od mene. Ja lično ne bih ovom prilikom komentarisao o režimu u Crnoj Gori, šta bih novo uopšte mogao reći, kad sve se manje više zna. Pozabavio bih se temom koja je vezana za opoziciju u Crnoj Gori. U poslednje vreme su jako učestali napadi na Srpsku narodnu stranku i koaliciju Srpske liste od strane drugih tzv. opozicionih stranaka, uz ogromnu podršku vladajućih medija. U napadima prednjače gospoda iz Pokreta za Promene (PzP), klasičan satelit vladajuće klike, pod vođstvom gospodina Nebojše Medojevića sitnog isturenog igrača i manipulatora koji pokušava na sve načine da svojim delovanjem, nanese što više štete koaliciji koja zastupa Srbe u Crnoj Gori. Dotični gospodin se i dokopao parlamenta zahvaljujući srpskim glasovima, da bi kasnije u svojstvu tzv. opozicionog lidera aktivno učestvovao i dao veliki doprinos u izglasavanju cirkusnog novog Ustava, gde je faktički izbačen srpski jezik iz upotrebe, dok su građani Crne Gore, koji se smatraju Srbima, dobili poražavajući status manjine zvanično, dok u praksi i manje od toga. Gospodin Medojević otvoreno svojim radom i aktivnostima pokušava da dovode Srbe u ovoj Republici, u položaj Kurda koji oni imaju u Turskoj. Sad kada je odradio najprljavije poslove za režim Mila Đukanovića, brže bolje se prebacio opet na kolosek opozicije, najavljujući i svoju predsedničku kandidaturu na sledećim predsedničkim izborima u Crnoj Gori. Čak će mu i kampanja biti zasnovana u napadima na Srpsku listu. Međutim dotični gospodin teško da će dobiti i jedan srpski glas nakon svih svojih dosadašnjih poduhvata, pročitan kao istureni kandidat režima koji je svoj politički imidž gradio na pokušajima slabljenja pro-srpske opozicije.

Nekad na jaslama Srbije, i samozvani ekspert jedino priznat od Mlađe Dinkića (večitog ministra u Vladi Srbije, poznatog srebroljubca nalik na ministra finansija od čuvene Družine od Vješala), od Milove milošti Medo, uporni silovatelj srpstva u Crnoj Gori, još jedan kandidat na predsedničkim izborima, koji se po svim anketama bori za samo dno deleći četvrtu poziciju sa izvesnim anonimusom Draganom Hajdukovićem, nudeći Milov recept brzih integracija, sa začinom tropskog separatizma.

Tek rođena država prošle godine, nastala u haosu, veoma sumnjivim ishodom referenduma, potpomognuta upravo od jednog dela opozicije koja se navodno zalagala za zajedničku državu Srbije i Crne Gore, veoma brzo dolazi u jedan čist period gde se jasno vidi ko je ko, i kakva je ta država. Nije ni približno daleko od obećanog Monte Karla tj. Monaka.

Crna Gora ima jedino Srpsku listu, koja se neće odreći borbe za očuvanje srpskih nacionalnih i socijalnih interesa u toj Republici. Imamo jako čistu političku situaciju, jasno se vidi gde je PzP, a gde SNP i ostali. Svaki udar na Srpsku listu je automatski udar na Srbiju.

Prosto Država Srbija i njeni građani nemaju većeg prijatelja i saveznika u Crnoj Gori od Srpske narodne stranke i Srpske liste. Upravo oni predstavljaju ujedinjeni korpus srpskih i progresivnih organizacija.
Kome smeta Srpska lista, smeta mu i Srbija!

 

 

 
 
Copyright by NSPM