Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

DEBATA

Srbija i Crna Gora

 

 

Vukašin Vanja Račić

Klub mladih NS-a je ozbiljnija organizacija od SNS-a

Dječak koji ništa ne zna mogao bi da Vam održi predavanje iz savremenih političkih sistema, ekonomije, istorije, umjetnosti itd. Zašto na Vaše tekstove odgovaraju “dječaci”, a ne stranački prvaci? U stranci “koja ima više godina nego članova” postoji organ koji se zove Klub mladih NS-a. Od oktobra 2006. godine od kada sam na čelu KMNS OO PG učlanio sam više od 500 ljudi u NS. Najmanje njih 400 bivši su glasači SL-a. Preko 90% ove „djece” su studenti. I „legitimnim predstavnicima Srba” smeta upravo to što srpska inteligencija sebe vidi u redovima Narodne stranke. Ne nadajte se da će Vam odgovoriti Predrag Popović ili Dragan Šoć. Treba da ste počastvovani što sam i ja potrošio pet minuta svog vremena u pokušaju da se spustim na Vaš nivo. Pretpostavljam da nisam uspio... Pohvalno je što ste shvatili da treba da prekinete polemiku, jer Vam se “nameračio” jedan brucoš iz mog kluba.

Kada upotrebljavate termin anonimus dobro se zamislite. Za Vas sam čuo kao za lokalnog funkcionera SNS-a čija se porodica na popisu (supruga i djeca) izjasnila kao Crnogorci... Sviđa mi se Vaš demokratski kapacitet. Ne smeta Vam što Vas ni porodica ne glasa. To je prilično zanimljivo.

Što se tiče izjave Mila Đukanovića, da samo politički slijepi nisu prepoznali njegovu suverenističku politiku, ona najbolje govori o tome koliki smo prijatelji sa DPS-om i koliko nas vole. Ne bi valjda svojoj udarnoj pesnici zadao takav udarac? Ili Vam logika nije jača strana ili se služite neistinama s predumišljajem. Isto tako, zaboravili ste da ste bili član NS-a u vrijeme koalicije Narodna sloga sa LSCG koji se otvoreno zalagao za nezavisnu Crnu Goru. Kako to objašnjavate?

Kako objašnjavate Vaš sukob sa mitropolitom? Kako objašnjavate činjenicu da on nikada nije govorio na temu “registacija tzv. CPC”, da nikad nije napao NS zbog ovoga? Gospodine Strugar, kako je Dragan Šoć mogao da spriječi osnivanje NVO? Nemoguće je da ste toliko neobrazovani. Znate Vi sve ovo, i to veoma dobro, ali ste zaboravili da ovo nije preizborni skup SNS-a u nekom od crnogorskih sela gdje se obraćate čobanima. NSPM je vemom cijenjena kod srpske intelektualne elite. Vrijeđate ljudima inteligenciju ovakvim izjavama.

U emisiji “Živa istina”, Darka Šukovića, Milo Đukanović se pohvalno izrazio o Vašoj stranci. Razmislite ko je njegova udarna pesnica, mi koji ne pristajemo na to da istorija Crne Gore počinje 21. maja 2006. godine, ili vi koji ste pristali na vještački nametnute podjele. Niste im osporili pravo na jezik i crvu. Dovoljno vam je da uz prefiks crnogorski, postoji i prefiks srpski. Mi ne dozvoljavamo falsifikovanje identiteta.

Vrlo dobro znate da je Komisija za utvrđivanje konflikta interesa demantovala „Dan” i da je predsjednik NS-a tužio ovu novinu, ali prećutali ste to.

Referendum ne pominjite, jer ste upravo vi bili prva stranka u našem bloku koja je prihvatila uslove za njegovo raspisivanje. A poznato je i vaše učešće, posebno finansijsko u kampanji. Žrtvovali ste zajednicu zbog izbora koji su slijedili!

Vi ste porazili DPS tako što je Srbija donijela Zakon o državljanstvu?! Porazićete DPS „ponovo”, gradeći sami svoje škole i medije?! Vjerujete li zaista u sve što ste napisali, ili samo u 32% Vaše „završne riječi”?

Autor je član predsjedništva Kluba mladih Narodne stranke i predsjednik KMNS OO PG

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM