Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

DEBATA

Srbija i Crna Gora

 

 

Nebojša Strugar

KRAJ ZALUDNE PRIČE SA NARODNOM STRANKOM

Reagovanje na tekstove:

1. ''LAŽNI CAR NEBOJŠA VELIKI'' Ivana Radovića i

2. ''NS-MODERNI KONZERVATIVIZAM,

SNS- POLITIKA U DESETERCU'' Vukašina Vanje Račića

(NARODNA STRANKA – UDARNA PESNICA DPS-A KRAJ!)

Kao što sa gluvim nema efekta pričati, niti slijepome pokazivati, tako je suvišno polemisati sa Narodnom strankom (DPS-a). Normalno da mi je to poznato i ja uopšte nijesam imao ni želju, ni namjeru da se bavim zaludnim poslom i da te trgovce državnom sudbinom (vrh Narodne stranke) i političke autiste (nekoliko preostalih članova) vratim iz čvrstog policijskog zagrljaja u odbranu ugroženih srpskih nacionalnih interesa i ljudskih prava. Ja sam se oglasio da bih ukazao na neke činjenice ljudima u Srbiji i dijaspori, koje javnost u Crnoj Gori dobro zna.

Što se mene tiče, ovim oglašavanjem prekidam zaludnu priču sa Narodnom (trgovačkom) strankom.

NESPORNI ZAKLjUČCI

Na kraju polemike, može se konstatovati nekoliko nespornih činjenica u vidu zaključaka, jer na iznijete argumente i postavljena pitanja, Narodna stranka nema odgovora.

•  Knjiga Narodne (profiterske) stranke je ''spala na dva slova'': Dragan Šoć i Predrag Popović. Ostalo su totalni anonimusi. Javnost Crne Gore ne zna ime više nijednog funkcionera u toj stranci, ma kako visoku funkciju pokrivao.

•  Da se Šoć i Popović ne bi izblamirali u ovoj polemici, jer nemaju argumente za polemiku, niti odgovore na postavljena pitanja, prije svega oko stambeno – kreditne linije prema DPS-u i ostalih aranžmana i apanaža, gurnuli su u vatru neke dječake, koji o tome normalno pojma nemaju. I to je Narodna stranka.

•  Velika medijska galama koju prave malobrojni preostali funkcioneri Narodne stranke je obrnuto proporcionalna snazi te sada minorne stranke;

•  Moral, činjenice i argumenti ne stanuju kod Narodne stranke, niti ih zanimaju. Oni su, kao ''urbani Europejci'', više orijentisani za stambeno – kreditne i ostale aranžmane i apanaže od DPS-a.

•  Na iznijete argumente i činjenice, Narodna stranka odgovara isključivo uvredama, klevetama, neistinama i podmetanjima. Prije mene, tako su čašćeni i Želidrag Nikčević, dr Miša Đurković i Čedomir Antić.

•  Narodna stranka se ponaša u stilu: ''Ako činjenice nijesu u skladu sa mojim interesima, tim gore po činjenice''.

•  Narodna stranka je ušla u koaliciju sa Milom Đukanovićem 1998. lj.G. koja se zvala ''Da živimo bolje'' (koju su građani Crne Gore zvali ''Da žive bolje''). I sedam čelnika Narodne (stambeno-kreditne) stranke sa spiska objavljenog u listu Dan od tada živi mnogo bolje. I tadašnji predsjednik Narodne stranke, a sada dukljanski poglavica Novak Kilibarda i bivši direktor policijskog lista Publika Predrag Drecun i bivši predsjednik Dragan Šoć i aktuelni predsjednik Predrag Popović (general bez vojske) i Budimir Dubak itd. Neko je zakačio ''stan za dž'', neko ''kredit za dž'', a neko i ''i stan i kredit za dž''. (Dž iz poznate reklame znači džabe ili skoro džabe.)

•  Milo Đukanović je izjavio da ''samo politički slijepi nijesu prepoznali da se on preko koalicije ''Da žive bolje'' zalaže za ''neovisnu'' Crnu Goru''. Iz Narodne stranke nije bilo komentara!?

•  Narodna stranka DPS-a nije odgovorila na pitanje o statusu stranačkih prostorija u Podgorici, tako da je opravdana sumnja da je i stranka (a ne samo njeni čelnici) zakačila nešto ''za dž''. To bi značilo da su opštinske prostorije, prepisali u svoje stranačko vlasništvo, za manje od tri godine u vladi Mila Đukanovića. Ako je to tačno, a vjerovatno jeste, jer nijesu odgovorili, niti demantovali, napravili su tešku zloupotrebu službenog položaja po Zakonu. Za sada ih samo odanost režimu SDPS-a i njegovim tajnim službama spašava. Kada zaživi pravna država u Crnoj Gori, po silasku Mila Đukanovića sa vlasti, otvoriće se i ovo pitanje pred nadležnim državnim organima.

•  Nasljednik Novaka Kilibarde na prestolu Narodne stranke Dragan Šoć je bio ministar pravde, kada je u policijskoj stanici na Cetinju registrovana unijatska sekta koja se lažno predstavlja kao '' Crnogorska pravoslavna crkva'' .

•  Dragan Šoć je bio ministar pravde, kada je donijet protivustavni Zakon o državljanstvu sa odredbom o brisanju iz državljanstva onih koji uzmu drugo državljanstvo. Misli se na Srbe i nama se to brani protivno Ustavu RCG, dok to isto pravo koriste Hrvati i Albanci. Vlastima SDPS-a, a ni Narodnoj stranci to ne smeta!?

•  Kada padne režim Mila Đukanovića sa vlasti, biće poznat i drugi dio spiska iz lista Dan. U prvom dijelu su objavljena imena simpatizera i saradnika DPS-a (pored ostalih i sedam čelnika Narodne stranke), koji su za usluge nagrađeni stanom ili kreditom, a neki su dobili i jedno i drugo. U drugom dijelu će biti nastavak sa imenima simpatizera i saradnika DPS-a, koji su dobili neke druge apanaže (uplate na računima stranih banaka ili isplate u gotovini). Zato se Narodna stranka tako grčevito bori protiv Srpske liste, kao najopasnijeg protivnika režima, samo da produži vijek trajanja DPS-a i time prolongira objavljivanje nezgodnih podataka.

•  Narodna stranka je imala izuzetno nečasnu ulogu u NATO agresiji na SRJ. Tadašnji predsjednik Novak Kilibarda je zagovarao da se vojnim kasarnama ukida voda i struja, njegov nasljednik Dragan Šoć je zagovarao da SRJ kao ''straćaru treba srušiti'', a sledeći predsjednik Predrag Popović je zadužio policijski hekler!?

•  Narodna stranka je bojkotovala savezne izbore 2000. lj.G. po nalogu Mila Đukanovića (njihovog tadašnjeg koalicionog partnera).

•  Narodna stranka je imala izuzetno nečasnu ulogu i u referendumskom procesu u Crnoj Gori, jer je zajedno sa SNP-om prihvatila referendum u nemogućim uslovima za pristalice zajedničke države i time servirala na tacni ''neovisnu Crnu Goru'' Milu Đukanoviću.

•  Crna Gora je danas antisrpska i antipravoslavna država, koja vrši diskriminaciju i pokušaj asimilacije Srba u Crnoj Gori i u kojoj se prisilno sprovodi kroatizacija i katoličenje pravoslavnih. ''Zahvaljujući vladi Crne Gore'' (stalna uzrečica svih apologeta vlasti SDPS-a) i Narodnoj stranci (koja je imala ulogu ''Trojanskog konja'' u Bloku za SiCG).

•  Narodna stranka je predlagala bojkot popisa održanog 2003. lj.G. što je tada odgovaralo samo režimu Mila Đukanovića. A sada pogotovo, jer imamo podatke o 32% Srba i 64% onih koji govore srpskim jezikom.

•  I pored toga što su Novak Kilibarda i Predrag Drecun sada u otvorenim separatističkim vodama, u Narodnoj stranci je ostao njihov ''duh''. Ista je matrica, isti nalogodavac (Milo Đukanović), isti trgovački mentalitet, isti način ponašanja, isti protivnik (legitimni politički predstavnik Srba u Crnoj Gori – Srpska narodna stranka). ''Sve je isto samo njega nema''.

•  Bivši čelnici Narodne stranke Novak Kilibarda i Predrag Drecun su, po odlasku iz stranke otvoreno zaigrali za policijski tim, a aktuelni čelnici to rade ipak za nijansu suptilnije.

•  MALA Narodna stranka je VELIKA nacionalna štetočina (nesebična pomoć Milu Đukanoviću u rasturanju naše otadžbine SiCG za stambeno – kreditne i ostale aranžmane i apanaže, negiranje diskriminacije i pokušaja asimilacije Srba u ''neovisnoj'' Crnoj Gori).

•  Narodna stranka ne može ući samostalno u nijednu skupštinu u Crnoj Gori, pa i da se cenzus zbog njih spusti na 1%. Čak ni sa strankom Ranka Kadića zajedno. SNP više nema motiva, a ni interesa da ih unese u skupštinu. Zato se Narodna stranka zalaže za što širu koaliciju.

•  Narodna stranka je na izborima 2006. lj.G. preko koalicije sa SNP-om dobila dva poklonjena poslanička mandata, a u skupštini Bara jedan poklonjeni odbornički mandat.

•  U Baru Narodna stranka ispoljava servilni poltronizam prema predsjedniku opštine iz DPS-a, kroz snishodljivo ponašanje jedinog odbornika. Sve srpsko što se dešava u Baru: odbrana Srpske pravoslavne crkve i promocije Srpskog prosvetnog društva, Svetosavske akademije i Vidovdanske večeri prolaze bez ''urbanih Europejaca'' iz Narodne stranke.

•  Preko dva poklonjena mandata u skupštini Crne Gore, Narodna stranka dobija priliku da bude UDARNA PESNICA DPS-a u crnogorskim medijima !

Zajedno sa Liberalnom partijom, koja je na drugom krilu fronta DPS-a prema srpskom narodu i njegovom legitimnom predstavniku Srpskoj listi i Srpskoj narodnoj stranci.

•  Pandan Narodnoj stranci u Srbiji je stranka Vladana Batića. (Jedan čovjek – jedna stranka. Jedna ideja – profit. Sve na prodaju. ''Urbani Europejci''. To Srpkinja više ne rađa. A primaju apanažu iz iste kase Mila Đukanovića.)

•  Prema političkoj sudbini, pandan Narodnoj stranci u Srbiji je SPO Vuka Draškovića. Obje nekada srpske stranke, evoluirale u ekstremno građanske, odustale od srpskih nacionalnih i državnih interesa, primale naloge od tajnih službi, prihvatale sve predloge zapadnih sila ma koliko bili nepravedni prema nama i protivni pravu, moralu i srpskim interesima i na kraju dočekale istu sudbinu – gašenje (SPO na prošlim izborima u Srbiji, a Narodna stranka na sledećim u Crnoj Gori).

•  Narodna stranka ima manje članova nego godina (pozivaju se na istoimenu stranku od prije 100 godina, čiji se osnivači prevrću u grobovima zbog toga);

•  Narodna stranka je umrla , samo što niko od malobrojnih preostalih članova nema hrabrosti da to saopšti sadašnjem i posljednjem predsjedniku Predragu Popoviću, iako je on lično potpisao eutanaziju u decembru 2005. lj.G. prihvatajući referendum u koji je Blok za SiCG ušao vezanih ruku protiv dopingovanog protivnika.

•  Jedini pravi protivnik režimu SDPS-a je Srpska lista na čelu sa Srpskom narodnom strankom.

•  Srpska narodna stranka je na pravi i po režim najpogubniji način otvorila Srpsko pitanje u ''neovisnoj'' Crnoj Gori.

•  Srpska lista sa Srpskom narodnom strankom je na izborima u septembru 2006. lj.G. stekla status legitimnog političkog predstavnika Srba u Crnoj Gori, dobivši više od pola glasova izašlih Srba.

•  Srpska narodna stranka je ostvarila prvu pobjedu nad režimom Mila Đukanovića (sa oba njegova krila: Narodnom strankom i Liberalnom partijom), a to je ostvarivanje prava na dobijanje državljanstva Srbije.

•  Srpska narodna stranka će ostvariti i sledeće pobjede nad režimom Mila Đukanovića: dobićemo srpske škole (po nastavnom programu, koji ćemo '' Mi Srbi – za nas'' da pravimo) i srpske medije. Unaprijed izražavam saučešće Narodnoj stranci tim povodom, jer oni tada neće postojati kao stranka, a najviše bi to sporili.

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM