Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - prenosimo Politiku

   

 

Nebojša Krstić

Uverenje o patriotizmu

Ubeđen sam da je od nekih tekstova dva autora neprijatno i onome koga junaci sajta „Nove srpske političke misli” protežiraju

Slobodan Antonić i Đorđe Vukadinović, pišući svoje kolumne u „Politici”, krenu od aksioma da su Koštunica i vlada tvrdi rodoljubi a da su Tadić i njegovo okruženje meki, i u pogledu svog patriotizma prilično sumnjivi. Ovo svoje polazište uviju u finu oblandu a onda izvlače zaključke. Posle jednog Vukadinovićevog teksta, onako u šali, pitao sam ga da mi otkrije gde se to tačno izdaje uverenje o patriotizmu i na koji to šalter treba otići po sertifikat e da bi ga i mi iz Predsedništva dobili!

Moguće je da oni svoj stav baziraju procenjujući retoriku dva kabineta. Priznajem, neki ministri Koštuničine vlade, neki savetnici i portparol vlade, Ahtisariju i Oli Renu upućivali su teže uvrede. No, ne verujem da je ovaj dvojac, ipak su to ozbiljni ljudi, zaključio da su takvi gestovi iole popravili našu poziciju u pregovaračkom procesu o Kosovu i Metohiji.

Zanimljivo je da su u svojoj strasnoj analizi političke scene propustili da primete da nije predsednik Tadić, jednog jutra, ustvrdio da je tehnički predsednik i da nije nadležan za bavljenje politikom i Kosovom – da bi se posle par dana predomislio. Nije predsednik Tadić, niti bilo ko iz njegovog okruženja, rekao da pregovarački tim ne postoji, da bi potom glavne pregovarače tog istog tima zadužio da napišu predlog rezolucije koju će usvojiti Skupština.

Uvek sam smatrao da je nadmetanje u patriotizmu zabava za primitivce i ubeđen sam da je od nekih tekstova ova dva autora neprijatno i onome koga junaci sajta „Nove srpske političke misli” protežiraju.

savetnik predsednika Srbije

[objavljeno: 17.03.2007.]

 

 

 
 
Copyright by NSPM