Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - prenosimo Press

 

 

Miloš Garić

GOTOVO JE!

U momentu kada je haški sudija Alfons Ori rekao „nije kriv", a višestruki ubica Ramuš Haradinaj zlobno se smešeći zategao kravatu na svom skupom odelu, za Srbiju i srpski narod jedna mučna dilema zauvek je nestala. Haški sud u svom sadašnjem mandatu više ne postoji, kao ni sve obaveze koje nam u vezi s njim isporučuje svetski bašibozluk. Gotovo je! Kraj!

Oslobađanjem albanskog koljača Haradinaja po svih 37 tačaka optužnice zabijeno je 37 eksera u glavu inkvizitorskog čudovišta u koje se pretvorio Međunarodni tribunal u Hagu. Istovremeno, Srbi su dobili još jednu kristalno jasnu poruku, da u njihovom slučaju pravde nema i da nauče da žive sa tom činjenicom.

Ali, Srbima ubuduće više niko nema pravo da pominje saradnju sa Hagom u bilo kojoj varijanti. Zapravo, mogu svetski silnici da traže šta god hoće, samo Srbija na to, ako je ovde ostalo imalo razuma, više ne sme da se obazire. Gospodi iz EU i SAD treba jasno reći: zaboravite na Mladića, oprostite se od Karadžića! Mi sa tim ljudima više nemamo veze. Srbi nemaju nikakvog razloga da se nadalje bave lažnim tribunalom, osim u smislu podrške svojim sunarodnicima koji trunu u haškim kazamatima.

Zgroziće se ovde srpske liberalne demokrate i ostali ljubitelji mondijalizma, ali koja to logika sada može da opravda dalje mrcvarenje Vojislava Šešelja, koji već pet godina čeka da haško tužilaštvo dokaže nedokazivo. Da li je moguće da u 21. veku neko bude gonjen zbog verbalnog delikta, bez mogućnosti na odbranu sa slobode, a da se istovremeno provereni zločinci izruguju pravdi i dobijaju zvanične sertifikate nevinosti. Dokle ćemo, bre, da trpimo najstrašnije nebuloze i ćutimo?!

Pa, u poređenju sa albanskim zlikovcem Haradinajem, krvnikom iz Glođana, vojvoda Šešelj je čist kao patrijarhova suza. Toga su svesni i oni što optužuju Šešelja i oni koji su oslobodili Haradinaja. Na čelu sa advokaticom Čeri Bler. Svaki sledeći dan koji iza rešetaka provede Šešelj, ali i svi ostali „haški Srbi", samo će pojačavati perverznost Haškog tribunala, a mrak u koji smo svi zapali sunovratom međunarodnog prava i institucija koje ga sprovode biće sve gušći i nepodnošljiviji.

 

 

 
 
Copyright by NSPM