Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - prenosimo Press

 

 

MIODRAG ZARKOVIĆ

EKSPERIMENT

Ne znam što se naša javnost žali na oslobađajuću presudu Ramušu Haradinaju. Nepravda?! Ma ‘ajte, molim vas!

Prvo, Srbija nikada nije u potpunosti prihvatila saradnju sa tim sudom, koji možda nije najlegalniji, ali jeste realnost. Nismo isporučili ni Karadžića, ni Mladića, a Koštunica se pravi blesav i banalizuje svako pominjanje haških obaveza. Drugo, kada već odbijamo da prihvatimo Haški sud i povinujemo se njegovim zahtevima, odakle nam pravo da očekujemo od te institucije da donese i jednu presudu u našu korist?! Treće, Šešelj, koji je nosilac liste najjače parlamentarne stranke, od svog suđenja pravi sprdnju i koristi ga za unutrašnje političke potrebe. Četvrto, zločini OVK samo su bili odgovor na sve ono što su srpska policija i vojska radile albanskom stanovništvu. Dok se kao društvo ne suočimo sa zverstvima počinjenim u naše ime, nemamo pravo da tra...

Ej, ljudi, šalim se! Ne slažem se ni sa jednom od ovih gluposti koje sam napisao, nego sam hteo da vidim kako izgleda kada radiš protiv svoje nacije i države. Mogu da vam kažem da je lakše nego što sam očekivao. Na sve strane nude se kvaziargumenti koje „Srbi" mogu da upotrebe protiv Srba. Čas posla zamenite teze: zaboravite svu predistoriju balkanskih sukoba i prigrlite Titovu ideologiju; izvređate Koštunicu; zažmurite na Haradinajeve pokolje i Tačijeve polovne bubrege; izvređate Koštunicu; citirate Džejmija Šeja kada pričate o NATO bombardovanju; sumnjivim i nedokazanim informacijama uveličate zločine koje su počinili Srbi; cinično izbegavate razgovor o „Oluji" ili masakru u Bratuncu; naučite nekoliko budalastih floskula tipa „međunarodna zajednica", „politička realnost", „srpska mitologija"; opet izvređate Koštunicu, ali sada malo i Tadića... I eto vas među onima što čak i ovih dana, dok Hag oslobađa osvedočenog krvoloka koji je likvidirao sve dokaze da je ikoga likvidirao, bez ikakvih problema naturaju Srbiji kako je sve ovo zaslužila!

Jedino što je osećaj malo odvratan. Nekako, sve i da se šalite, ne možete lepo da mislite o sebi dok vređate i ponižavate sopstveni narod.

 

 

 
 
Copyright by NSPM