Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život

   

 

Slobodan Antonić

Stvarni i lažni svet

Bojim se da Nebojša Krstić i ja živimo u različitim svetovima. U mom, ja se trudim da pišem što je moguće pristojnije tekstove. U njima i kada kritikujem ja nikoga lično ne vređam. U njima ja nikoga, ama baš nikoga, ne nazivam izdajnikom. Štaviše, pišem da su predsednik Tadić i njegovo okruženje patrioti (10. 1. 2008). Štaviše, pišem o časnosti Tadićevih postupaka (29. 11. 2007). Štaviše, Nebojšu Krstića pominjem samo jednom i to u potpuno neutralnom kontekstu (27. 12 2007). Štaviše, uzdržavam se od svakog odgovora na direktne optužbe Nebojše Krstića da sam «proizvođač kolektivnog zaborava» i na istoj političkoj liniji sa B. K. Vučo (4. 2. 2008).

U svetu Nebojše Krstića, međutim, stvari nekako stoje drugačije. Zapravo, stoje potpuno obrnuto! Ja Tadića, Dušana Batakovića, Trivu Inđića i njega odnekuda nazivam izdajnicima. Ja iz teksta u tekst, «k`o Švaba, tralala» pišem o tome da su «predsednik Srbije i njegovi izdajnici». Moji tekstovi su tako nepristojni, necivilizovani i protiv ljudskih prava da se Nebojša Krstić mora zapitati «Pa dobro, majkoviću, gde je tu pristojnost, gde je tu civilizacija, ljudska prava, štagod?». Konačno, Nebojša Kristić još jednom protestuje kod «Politike» što mi dozvoljava da ja «zloupotrebljavam njene stranice», apelujući da «Politika» «prestane da objavljuje poternice koje ugrožavaju bezbednost moje (tj. njegove) porodice»!

Priznajem da sam zbunjem ovolikom razlikom koja postoji između mog i Krstićevog sveta. Samo jedan od njih može biti stvaran. Drugi je lažan, drugi je fantastičan. Zato pozivam čitaoce da još jednom pogledaju moje tekstove. Svi oni su dostupni na internet stranicama «Politike». Pozivam ih da nađu ono za šta me Nebojša Krstić optužuje. Tada će shvatiti koji svet je lažan. Razumeće ko od nas dvojice živi u realnom, a ko u fantastičnom svetu. A onda će možda i bolje razumeti zašto se u srpskoj politici neke stvari dešavaju onako kako se dešavaju.

 

 
 
Copyright by NSPM