Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - polemike - prenosimo Politiku

   

 

Nebojša Krstić

Umesto „Pogleda sa Andrićevog venca“

Bojim se da ću biti dosadan ako ponovo protestujem zbog manira S. Antonića i Đ. Vukadinovića koji zloupotrebljavaju stranice „Politike“ da bi plasirali svoje sudove o izdajnicima i patriotama.

Slagao bih ako bih rekao da me to trpanje u izdajnički koš čini ravnodušnim. Ne znam kojim su svojim činom Dušan Bataković ili Trivo Inđić zaslužili ovakve uvrede. Ali, hajde da se ne zaklanjam iza ovih imena, ne znam ni čime je moja malenkost to zaslužila.

Običan sam, prosečan građanin ove zemlje. Paćam porez. Služio sam armiju. Bio sam učesnik u ratu 1999. godine. Nisam osuđivan. Da li je onda mnogo ako očekujem da me „Politika“ zaštiti od veoma teških optužbi i prestane da objavljuje poternice koje ugrožavaju bezbednost moje porodice.

Nekoliko puta sam pisao „Politici“ i upozoravao da ni Vukadinović ni Antonić ne mogu biti arbitri patriotizma. No, oni i dalje k ' o švaba tra-la-la.

A i „Politika“, mrtva hladna, predsednik Srbije i njegovi su izdajnici, štampa li štampa. Pa dobro, majkoviću, gde je tu pristojnost, gde je tu civilizacija, ljudska prava, štagod?

Neću više uzurpirati strane vašeg cenjenog lista i neću više protestovati. Neću više pisati „Poglede s Andrićevog venca“. Hvala na ustupljenom prostoru.

Savetnik predsednika Srbije

 

 

 
 
Copyright by NSPM