Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KULTURNA POLITIKA

Kulturna politika

 

 

Postovana gospodjo Papan, zadivljena sam vasim tekstom Rat protiv muskaraca.

Potpuno ste u pravu, evo u Srbiji na primer jednom nedeljno je jedan muskarac ubijen od svoje partnerke ili bivse partnerke. Do toga sam dosla listajuci novine, na primer zadnje ubistvo je u Bujanovcu kad je ona nasilnica ubila ne samo svog partnera nego i citavu porodicu i dvoje maloletne dece. Takodje ako se secate slucaja u Leskovcu kad je ona zena ubila svog supruga i 7 clanova porodice. Ili bas pre dva dana je u Vladicin Hanu devojka ubila mladica. Kada sam pitala lekare na hitnoj pomoci koliko im dnevno dovezu muskaraca sa teskim telesnim povredama koje su premlatile njihove zene odgovor je stigao da oni to ne mogu ni da prebroje. Oko 10-tak. A o ponizavanjima da ne govorim. Sigurno niste zaboravili kad je ona devojka zavezavsi za kola svog golog mladica vozila kroz ceo grad.

Tacno kako ste napisali od tih zena ne moze da se zivi. Toliko su uznapredovale da vise nema firmi/preduzeca u kojima nisu vlasnice ili direktorke, u Vladi su skoro sve zene, a i u Parlamentu. Da ne pominjem da su zauzele pozicije i urednicka mesta u casopisima/novinama (kao na primer ovaj u kome ste objavili svoj tekst). Primetila sam da su u jednom broju NSPM od 23 teksta 21 objavile zene, a samo 2 muskarci. A i pravosudje je u njihovim rukama, pa svi ti silovani muskarci od strane zena ne mogu da ostvare svoja prava, a ni oni koji su izbaceni na ulice sa dvoje dece dok zene nece da placaju ni alimentaciju za tu decu. Potpuno ste u pravu sve je to zavera feministkinja.

Moram priznati da mi je samo malo zasmetalo sto ste kao primer uzeli Ameriku jer je tamo ipak situacija malo drugacija u odnosu na delove sveta gde je zenama mnogo bolje kao sto su Africke zemlje (tamo je obicaj da muskarcima isecaju glavic penisa da ne bi dozivljavali zadovoljstvo pri polnom odnosu), muslimanske zemlje (gde muskarce smeju da se voze iskljucivo u gepecima automobila), Kina ili Indija (gde se abortusi rade iskljucivo kad je muski fetus u pitanju) ... Srbija (gde zene vaspitno tuku muzeve). Ipak, u njima svakako zivi vecina svetske populacije.

Srdacni pozdravi i puno uspeha u borbi protiv zenskih prava... jer zna se gde je zeni mesto... uz svog macho-alfa-muzjaka

Bobana Macanovic

 

 
 
Copyright by NSPM