Home
Komentari
Kulturna politika
Debate
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
Prikazi
Linkovi
   
 

NSPM U 2004-oj

NSPM U 2005-oj

   

 

Konferencija Crkva i politika


Konferencija sa temom Crkva i politika koju organizuje Centar za političku teoriju i društvena istraživanja NSPM održaće se 20. maja 2006. godine, sa početkom u 10.00 časova, u prostorijama Vukove zadužbine.

07. jun. 2005. - Promocija knjige Nenada Kecmanovića: Nacionalni karakter: razm(j)ere zloupotrebe

Promocija knjige Dušana Kecmanovića: Nacionalni karakter: razm(j)ere zloupotrebe (Dom omladine, 7. jun. 2005.)

Naš poznati psihijatar i istraživač u svojoj novoj knjizi ukazuje na velike metodske teškoće s kojima se suočava svako istraživanje koje želi pokazati kako pripadnici jednog naroda imaju odredjene ponašajne i mentalne karakteristike u većem broju i češće nego pripadnici nekog drugog naroda.
Kritičan prema svakoj vrsti 'impresionisticke karakterologije', Kecmanović polemiše pre svega s onima koji su u poslednjih petnaestak godina pisali o 'nacionalnom karakteru' Srba i Hrvata.
Na promociji su govorili: Bojan Jovanović, Djordje Vukadinović, Nenad Daković i autor.

Slike sa promocije

02. februar. 2005 - Promocija knjige Erika Hofera "Pravi vernik"

Slike sa promocije knjige Erika Hofera "Pravi vernik", prevod Aleksandra Spasica, u izdanju Prosvete iz Nisa. Promocija je održana 2-og februara u Studentskom gradu. Domaćin promocije bio je Miloš Knežević. Govorili su Bojan Jovanović, Djordje Vukadinović i Slobodan Antonić.

17. januar 2005.

U Beogradu je, 17. januara, u 58. godini preminuo istaknuti novinar i javni radnik Branislav Milošević, javile su agencije. Rođen je 1. avgusta 1946, po obrazovanju je bio filolog-germanista, a po zanimanju novinar “poznat po tekstovima izuzetnog intelektualnog, političkog i kritičkog naboja, koje je često pisao i kao direktan učesnik burnih političkih promena”. .... Ceo In memoriam
 

  

 
     
     
 
Copyright by NSPM