Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

HRONIKA

Hronika - oktobar 2008.

 

 

Kameron Manter: Podrška Kosovu i Srbiji

Nova Varoš -- Američki ambasador u Beogradu Kameron Manter, boraveći u Novoj Varoši, izjavio je da će Vašington nastaviti da podržava i Kosovo i Srbiju.

Program američke vlade za Srbiju vredan je više od 50 miliona dolara, a ambasador Manter smatra da će strani investitori, koji su uvideli da je prisutna politička stabilnost, odlučnije nastupiti i u unutrašnjosti Srbije.

Opština Nova Varoš i ceo taj kraj imaju izvanredne predispozicije u razvoju turizma, proizvodnji zdrave hrane i u nizu ekoloških projekata, rekao je Manter koji je na pitanje izveštača B92 o misiji Euleksa, kratko rekao da je stav američke vlade poznat.

“Mi pozivamo Vladu Srbije da pomogne da dođe do raspoređivanja Euleksa i funkcionisanja te misije na Kosovu. Takva jedna misija će učiniti da Kosovo bude stabilno, a stabilnost ovog regiona jeste nešto što svi mi želimo. I mi smo ubeđeni da će se to desiti“, očekuje ambasador SAD.

Komentarišući izjave da bi moglo doći do podele Kosova, ukoliko sve druge inicijative ne budu uspele, Manter je rekao da je status Kosova rešen i da se SAD ne slažu sa podelom Kosova.

 

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM