Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

HRONIKA

Hronika - oktobar 2008.

 

 

Skupština „Politike”: Direktor Srđan Janićijević podneo ostavku, Ljiljana Smajlović razrešena dužnosti

Na danas održanoj Petoj redovnoj Skupštini Preduzeća „Politika Novine i Magazini“ razmatrana su pitanja od važnosti za tekuće i buduće poslovanje zajedničkog preduzeća „Politika Novine i magazini“ osnovanog 2002. godine između akcionarskog društva „Politika“ a.d. i nemačkog koncerna VAC.

Generalni direktor zajedničkog preduzeća, gospodin Srđan Janićijević podneo je zahtev za razrešenje sa dužnosti što su osnivači preduzeća prihvatili. Do imenovanja novog generalnog direktora Janićijević će nastaviti da obavlja dosadašnju dužnost.

Na osnovu inicijative domaćeg osnivača, akcionarskog društva „Politika“ a.d. doneta je odluka da se raspiše konkurs za izbor glavog i odgovornog urednika lista „Politika“, uz prethodno mišljenje redakcije. Dosadašnji glavni i odgovorni urednik Ljiljana Smajlović razrešena je dužnosti. Do izbora novog glavnog i odgovornog urednika lista „Politika“ uređivačkom politikom baviće se dosadašnji kolegijum na čelu sa najstarijim članom kolegijuma, urednikom - Radmilom Kljajićem.

Skupština je pohvalila dosadašnji uspeh u restruktuiranju i modernizaciji zajedničkog preduzeća, zahvalila se na dosadašnjoj saradnji gospodinu Janićijeviću i gospođi Smajlović i zaključila da je preduzeće na dobrom putu poslovnog oporavka.

Članovi Skupštine zajedničkog preduzeća su, sa strane VAC-a gospodin Andreas Rudaš, Predsednik, gospoda Srđan Kerim i Mark Mikaš u svojstvu članova. U ime domaćeg osnivača članovi su gospodin Jovan Simić - podpredsednik, i gospoda Predrag Mihajlović i Branimir Dimitrijević, po punomoćju.

[objavljeno: 01/10/2008.]

 

 

 

 
 
Copyright by NSPM