Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

HRONIKA

Hronika - septembar 2008.

 

 

Pismo Vojislava Šešelja Centralnoj otadžbinskoj upravi SRS

Braćo Srbi i sestre srpski radikali,

Članovi Centralne otadžbinske uprave!

Pozdravljam sve članove koji su ostali dosledni ideologiji srpskog nacionalizma , antiglobalizma i rusofilstva .

Ova sednica se održava u trenutku koji je sudbonosan, ne samo za Stranku, već i za Srbiju.

Njene posledice će se odraziti ne samo na našu stranku i Otadžbinu, već i šire!

Ovo je sukob između dveju ideologija: s jedne strane je ideologija Srpske radikalne stranke, a s druge strane je prozapadna ideologija.

To nije nikakva navodno mekša, reformisana ideologija Srpske radikalne stranke, to je ideologija koja je identična ideologiji koju zastupa Demokratska stranka, ako tu uopšte i ima bilo kakve idelogije.

U stvari, nju određuju: Brisel, Vašington, činovnici stranih ambasada i oligarsi – Mišković i Beko.

Već godinama upozoravam rukovodstvo Stranke da strane obaveštajne službe ne miruju i da će pokušati da unište Srpsku radikalnu stranku.

Zato ovo nije lični sukob. Ovo je sukob dve suprotstavljene ideologije.

Ovo je sukob slobodarske ideologije Srpske radikalne stranke, protiv ideologije vazalnog odnosa, koja će dozvoliti, zarad lične koristi, da Brisel, Vašington i tajkuni unište budućnost naše otadžbine, da je u potpunosti ekonomski oslabe i teritor i jalno rasparčaju. Evropska unija otima deo naše teritorije, a oni kažu to je prihvatljivo.

Ako sada pokleknete, budite uvereni da će naši potomci uskoro raditi kao slabo plaćena radna snaga u našoj i u zemljama Evropske unije kao Bugari, Rumuni i Poljaci, čiju je ekonomiju Brisel upropastio, i da će nas se stideti.

Mi želimo da budemo ravnopravan partner u EU bez uslovljavanja, sa Kosovom i Metohijom u sastavu Republike Srbije.

Ako ostanete dosledni, ima nade za Srbiju.

Uz rusku pomoć i pomoć drugih jakih slobodarskih i prijateljskih zemalja možemo da stvorimo stabilnu i ekonomski jaku državu, koju će uvažavati u celom svetu!

To je realnost, ostalo su patetične fraze. Fraza da hoćemo i na Istok i na Zapad, da je Srbija kuća sa dvoje vrata, je neodrživa. Srbija nije železnička stanica. Mi govorimo samo istinu i ne ponašamo se kao političke prostitutke.

Naravno, marionetska grupa će vas ubeđivati u suprotno – da se može sedeti na dve stolice, da oni misle na budućnost i vaše dece, a ne samo svoju i slično.

Ali, ako iskreno i hrabro preispitate svoja osećanja i savest, znaćete da to nije istina!

Znaćete da pokušavaju da opravdaju svoju izdaju .

Braćo i sestre, ja sam svoj izbor odavno napravio.

Nikada se neću pomiriti sa tim da zapadne agenture i tajkuni koji su njihov finansijski instrument vode ovu stranku.

Nikada se neću pomiriti sa onima koji otimaju Kosovo i Metohiju i rastaču nam zemlju.

Ne može biti pomirenja između mene i marionetsko-izdajničke grupe, koja želi da promeni ideologiju stranke u trenutku kada nam ubijaju ljude na demonstracijama , isporučuju srpske glave, a Evropska unija nastavlja da postavlja nove uslove, i zahteva izvršenje novih naloga, koji vode ka urušavanju našeg suvereniteta i teritorjalnog integriteta.

To rade upravo sada, na glup i primitivan način, ne uviđajući u svojoj pohlepi, da je Rusija ponovo stala na noge i da želi da pomogne Srbiji, ekonomski i politički, i na svaki drugi način, ne uviđajući da su se posle osam godina dosovskog mraka, stekli uslovi za vaskrs Srbije!

I upravo sada, kada je trebalo pojačati napore za oslobođenje Srbije, oni hoće da promene ideologiju Stranke, koja se očuvala i u težim okolnostima. U tome nikada neće uspeti, ideologija Srpske radikalne stranke je besmrtna .

Smisao moga života je u borbi za slobodu moga naroda, za odbranu njegovih nacionalnih vrednosti, u borbi za istinu o mome narodu. Oni koji su hteli da slede taj put priključili su se Srpskoj radikalnoj stranci. Nikada nikoga nisam obmanjivao da je to lak put, ne obmanjujem ni sada.

To je najteži put, jer srpski narod ima tešku i nesrećnu istoriju, istoriju punu iskušenja. Imao je veliku šansu da u srednjem veku izraste u red najvećih evropskih naroda. U vreme Nemanjića bilo je Srba koliko i Engleza. A onda se desilo ono što nas je uvek pratilo kao najveća nesreća: nesloga, nejedinstvo. Posle smrti cara Dušana carstvo se podelilo. Velikaši su više snage gubili u međusobnim sukobima i ratovima nego odupirući se spoljnim neprijateljima. Ta nesloga je glavni krivac propasti srpske carevine. Ona se i kasnije pojavljivala kada nam je bilo najteže, kao što se i danas dešava. U svakom novom izazovu dolazilo je do izdaje. Upravo kao i danas.

Oni vam nude lakši put, ali po koju cenu? Lažu vas i obmanjuju da granice nisu važne jer one navodno nisu važne u Evropskoj uniji. Ako izgubimo teritoriju, ko smo i šta smo?! I gde je kraj toj otimačini?! Bez države nemamo ni slobode. Mi se sada nalazimo u jednoj od najtežih borbi za očuvanje otadžbine.

O onima koji pokušavaju da unište ideologiju srpskog nacionalizma ne želim da govorim, o njima će dovoljno reći vreme i istorija. Mogu da se poslužim Eshilovim rečima – Nikada ne bih svoju muku menjao za njihov slugeranjski posao.

Braćo i sestre srpski radikali,

Na vama je danas velika odgovornost.

Birajte – ili Srpska radikalna stranka ili marionetska prozapadna grupa.

Ja verujem u vas. Kada danas odbranimo Srpsku radikalnu stranku i njenu ideologiju, to će biti velika pobeda za Srbiju.

Živela Srpska radikalna stranka!

Živela Velika Srbija!

U Hagu,

11. septembra 2008.

Preuzmite pismo u PDF formatu

 

 

 
 
Copyright by NSPM