Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
   
 

KOMENTARI

Politički život

   

 

Reakcija sa sajta "Vojvodina kafe" na tekst Pavla Milenkovića

Poštovani,

Usled teksta profesora Pavla Milenkovića pod nazivom "Vojvodjanski fašizam" i Internet dotičnom šaljemo odgovor:

Kada se desi Zločin - jedan od prvih zadataka Istrage je da se utvrdi MOTIV.
Nije sporno naučno istraživanje - već MOTIV objavljivanja dela studije - planski odabran - koji se nedvosmisleno odnosi na pitanje Vojvodine.
U svetlu nedavnih dogadjaja - rezultata referenduma u Crnoj Gori - ali i skorašnjim rešenjem statusa Kosova - gotovo je logično bilo očekivati da će se gubitnička politika aktuelne Vlasti u Srbiji - usredsrediti na svoju sledeću ŽRTVU - u ovom slučaju - Vojvodinu.
Stoga tekst Pavla Milenkovića na sajtu NSPM NIJE slučajno objavljen - on je najava namera i poteza mračnih i retrogradnih snaga Srbije - u očajničkom pokušaju nadoknadjivanja izgubljenog, vaskrsavanju svojih poraženih ideja i politike.
Ciljevi ovog teksta su sledeći:
Prvo - da se SATANIZUJE vojvodjanski autonomaški pokret; okarakteriše kao secesionistički - ali i fašistički.
Da se pokaže - dokaže - vojvodjanski autonomaški ekstremizam - čime bi se opravdali - ISTINSKI - fašistički pokreti i organizacije u Srbiji ("Obraz", "Miletić", "Justin" itd); stavili u istu ravan - a time "natrljao nos" Pokrajinskoj Skupštini koja se zalaže za njihovu zabranu i ukidanje.
Da se objavljivanjem ovih površnih i malicioznih podataka - mobilišu "patriotske" snage u Srbiji - "radi odbrane"; razbijanja i uništavanja Autonomaštva - ukidanja i utapanja Vojvodine u Srbiju radi njene nemilosrdne eksploatacije.
Zaista PATETIČNI potezi očiglednih gubitnika - koji su izgubli svaki osećaj za meru i granicu.
Vojvodina Caffe JESTE vojvodjanski sajt - gde se piše protiv istinskog Fašizma - zločina, zločinaca i njihovog veličanja - etničkog čišćenja - progona manjina u Vojvodini; ali ne samo u Vojvodini - već i u drugim krajevima; sajt koji piše PROTIV narastajućeg antisemitizma u Srbiji - protiv kriminala i korupcije.
Vojvodina Caffe JESTE za uspostavljanje Vojvodine - kakva je uvek bila; pitoma - bogata - i EVROPSKA; ma koliko taj epitet smetao nekima - Vojvodina JESTE deo Evrope; bila i biće.
Vojvodina Caffe JESTE ekstremna; žestoki protivnik velikosrpske političke Desnice - ANTIFAŠISTIČKA. I time se ponosi.
Vojvodina Caffe jeste multikulturalna - njeni članovi su SVI Vojvodjani - bez obzira na naciju ili veru; i nije dozvoljeno nipodaštavanje - ni Vojvodine - ni Vojvodjana; ma koji oni bili.
Za Vašu informaciju - spremni smo da zatražimo nezavisnu analizu - i arbitražu u ovoj našoj korespodenciji; da prevedemo tekstove ovog sajta na neki od medjunarodnih jezika - pošaljemo relevantnim medjunarodnim organizacijama - ali i uz vaša pisanja - sa Vašeg sajta; da se utvrdi - čiji tekstovi i članci - zapravo - odižu fašizmom i netolerancijom; gde se pišu hvalospevi zločinima i zločincima - gde se opravdava neopravdivo.
Sa nadom da će se ovaj tekst objaviti u potpunosti, na čega imamo pravo  s obzirom da smo prozvani.

Uredništvo Vojvodina Caffea

objavljeno i na sajtu http://www.vojvodinacaffe.com

 
 
Copyright by NSPM