Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KOMENTARI

Politički život - prenosimo Press

 

 

Svetomir Marjanović

NADRILEKAR, HEROJ, DOKTOR ...

Za neke heroj srpskog naroda, osnivač Republike Srpske, prvi predsednik, ratni vođa Srba u Bosni, čovek koji je pregovarao o ratu i miru sa svim svetskim liderima, čiji se lik našao na majicama jednog broja Srba koji uzvikuju „Siđi, Rašo, sa planine", koji je potpisao ugovor sa SAD o povlačenju iz politike... u stvari je čovek koji je pet-šest godina lečio ljude viskom po Beogradu i Srbiji!

Nadrilekar koji je prodavao lekovite amajlije i priveske! Čovek koji je unutrašnjom energijom pomagao ljudima sa seksualnim problemima. Majstor tihovanja kvantne energokozmetike.

E, taj čovek imao je i svoj Odbor za odbranu, u kojem i dan-danas sede profesori Pravnog fakulteta, pisci, slikari i političari... ugledni ljudi. Oni su ga svim srcem i dušom branili od haške nepravde. Danas se pokazalo da su ti ugledni ljudi, u stvari, čuvali i brinuli o čoveku koji travama i bajanjem pomaže ljudima. Profesori Pravnog fakulteta čuvali su jednog nadrilekara.

Isti čovek godinama je gledao kako mu maltretiraju porodicu, suprugu, ćerku, sina, rodbinu... Kako ih privode, ispituju, maltretiraju, kako im ne daju mirno da žive... Gledao je i ćutao dok su naša, bosanska i sve svetske javne i tajne policije i vojske maltretirale i privodile njegove prijatelje. Gledao je sve to i mirno mahao viskom iznad glava nekih mučenika, „lečeći" ih za 50 evra!

To je isti onaj čovek koji je tokom rata u Bosni za noć trošio mnogo para po beogradskim kockarnicama, koji je veliki novac oteo u Republici Srpskoj, u čijem je helikopteru mesto umesto ranjenika dobijalo nečije kuče... I to je čovek koji se bori za svoju ideju? Heroj?

Za svoju ideju se kao lav u Hagu borio Slobodan Milošević koju je i svojom smrću poentirao u Sheveningenu! Bitku za ideju protiv haških vetrenjača pet i po godina vodi i Vojislav Šešelj. Za ideju sam sebi u glavu pucao je Vlajko Stojiljković, napisavši pre toga šta misli o svima, o novoj vlasti, o Hagu...

Kod ovog čoveka nema ideje. Samo čisto lečenje viskom, talismanima, nadrilekarstvo, bajanje, vračanje i kvantna energokozmetika.

 

 
 
Copyright by NSPM