Home
Komentari
Kulturna politika
Ekonomska politika
Debate
Prikazi
Hronika
Polemike
Prenosimo
 
 
Impresum
Pretplata
Kontakt
Oglašavanje
Novi broj
Prošli brojevi
Posebna izdanja
NSPM Analize
Linkovi
Debate:
Kosovo i Metohija
Srbija i Crna Gora
Srbija i NATO
Srbija među ustavima
Crkva i politika
Kuda ide Srbija?
Svet nakon 11. septembra
Istina i pomirenje na ex-YU prostoru
   
  Komentari:
Politički život
Kolumne Đ. Vukadinovića i S. Antonića
Kulturna politika
Ekonomska politika
Polemike
BiH - deset godina posle Dejtona
Savremeni svet
   
  Pregledi:
Prenosimo
Prikazi
Hronika
Ankete
   
 

KULTURNA POLITIKA

Kulturna politika - prenosimo Blic

 

 

Aleksandar Tijanić

Ja, eto, mislim sve drugačije, pa me sad kaznite

U „Blicu“ od 2. avgusta, vaša ugledna komentatorka Gordana Suša na tri mesta spočitava „generalnom“ RTS-a, to je slučajno moja malenkost, da je pomogao Tomislavu Nikoliću, unutrašnjem lideru radikala, da se pojavi u „Dnevniku“.

Da ne znam Gocu, verovatno bih rekao da je u pitanju klasična politička denuncijacija, prijava, objeda, nišanjenje, nameštanje. Znajući je, siguran sam da sve to jeste. Naime, ako lider srpske opozicije zatraži da gostuje u dnevniku Javnog servisa, verujem da bi Suša u nekadašnjoj funkciji glavnog i odgovornog urednika informativnog programa odbila takvu ponudu. Znam ženu. Bio sam i njoj „generalni“. Nenad Lj. Stefanović, sadašnji glavni i odgovorni urednik informativnog programa, podržao je pravo prvaka najveće srpske stranke da gostuje u Javnom servisu. Ja sam podržao takvu odluku Stefanovića.

Ali, nije tu kraj prijave. Suši se ne dopada tekst koji je Nikolić izgovorio u „Dnevniku“. Dakle, ona bi dopustila njegovo gostovanje na RTS-u, ali samo pod uslovom da izjava lidera srpske opozicije ispunjava njen politički kriterijum. Nikolić se, avaj, oglušio o njen politički kriterijum, izgovorio je šta je mislio da treba da kaže, pojavio se na mediju koji, kako reče, pripada i jednoj i drugoj polovini Srbije. Ostaje, po mišljenju vaše komentatorke, samo pitanje koju kaznu treba da snosi „Generalni“, koji - o, nebesa - ne zna da na pravom Javnom servisu Srbije smeju da gostuju samo osobe koje ispunjavaju estetske, ideološke i političke kriterijume Gordane Suše. Ja, eto, mislim sve drugačije. A sad me kaznite.

6. avgust 2008

 

 
 
Copyright by NSPM